Honden, katten, konijnen, knaagdieren, siervogels, fretten en andere in en om het huis gehouden gezelschapsdieren kunnen in de kliniek worden behandeld.
Om problemen bij onverwachte opname te voorkomen verzoeken wij u uw dieren te laten vaccineren.
U kunt bellen met onze assistente voor een afpraak of een telefonisch consult met de dierenarts.
Algemeen klinisch onderzoek.
Natuurlijk voor zieke dieren, maar ook voor preventieve vacccinaties, aankoop, keuringen en gezondheidsverklaringen. Gewoon omdat u wilt weten of uw dier gezond is.
Laboratorium onderzoek.
De kliniek heeft een uitgebreid eigen laboratorium ter beschikking. Met behulp van de modernste analyse-apparatuur onderzoeken en analyseren wij o.a. bloed, urine en ontlasting.
Wij kunnen ook een vaccicheck uitvoeren in het bloed om te meten of uw dier nog voldoende bescherming heeft tegen enkele ziektes waartegen gevaccineerd dient te worden.
Röntgen onderzoek.
Wij hebben computergestuurde röntgenapparatuur, voor alle röntgenfoto's. Daarnaast zijn wij erkend voor het maken van officiële elleboogdysplasie en heupdysplasie foto's.
Echografisch onderzoek.
Sinds eind 2007 beschikken wij over een modern echoapparaat waarmee zo nodig aanvullend diagnostisch onderzoek kan worden verricht.
Alternatieve geneeswijzen.
Naast reguliere diergeneeskunde is er een specialisatie in de Homeopathie, Fysiotherapie en
acupunctuur.
Intensive care.
Dieren kunnen hier ook ter observatie of verpleging voor een langere tijd opgenomen worden.
Bewakingscamera's zijn aanwezig om optimaal toezicht te houden op de dieren in de opname.
Chirurgie.
De meest uitgebreide operaties kunnen hier worden verricht (inclusief orthopedische operaties). De narcose kan indien nodig met gasanaestesie, onder volledige bewaking (capnograaf en ECG beschikbaar). Ook kunnen er kijkoperaties worden verricht, onder meer voor de castratie van de teef.
Gebitsbehandeling.
Zo nodig wordt het gebit van uw hond, kat of knaagdier met behulp van moderne tandheelkundige apparatuur behandeld en gereinigd.
Behandeling van gedragsproblemen.
Het toenemende aantal dieren in onze woonwijken, in te kleine territoria, zorgt voor meer gedragsproblemen. Hierin kunnen wij zeker sturen om problemen te voorkomen en te helpen oplossen.